Решението за освобождението на Волен Сидеров от поста председател на парламентарната група на Обединени патриоти не е на коалиционния съвет, а на парламентарната група. Това заяви пред Нова тв лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

Той допълни, че единствената причина за рокадата е фактът, че лидерът на "Атака" не идва на работа. От началото на мандата на кабинета Сидеров е присъствал на 4% от пленарните заседания.

Според председателя на НФСБ решението за промяна в броя на машините за гласуване на евроизборите е прибързано. "Сега ГЕРБ дава назад, отчитайки чисто икономически и обективни рискове, които носи машинното гласуване. Ние сме свидетели на едни непрекъснати промени в решенията и затова реагираме. От 2015 година НФСБ и аз сме "против" машинното и електронното гласуване", коментира Симеонов.

Той коментира и хакерската атака срещу НАП. Според него подобни действия са неизбежни актове на намеса и няма никаква сигурност за софтуера. А слабият туристически сезон по Черноморието бил резултат от лош мениджмънт и лош късмет.