"Марияна Николова е изключително добре подготвен администратор и професионалист. Нямам лични отношения с тази жена, нито помисли", това заяви пред журналисти в парламента бившият вицепремиер Валери Симеонов, който днес беше в парламента вече като депутат.

Вчера досегашната шефка на кабинета му беше назначена на неговото място и това предизвика множество коментари заради твърденията, че двамата имат интимни отношения. През лятото в сайт във Фейсбук се появиха снимки от плажа в Свети Влас, за които се твърди, че показват двамата. Още тогава Симеонов отрече. 

Днес той каза още, че в отношенията между двата пола трябва да има и химия, а в случая няма.

"Това е човекът, който беше в реализацията на всички успехи или действия, предприети от моя кабинет", добави Симеонов, като подчерта, че Марияна Николова е юристка, подготвяла абсолютно всяко решение, било на МС или законопроект.

"Нямате идея в колко възлови и тежки проблеми за държавата е участвал кабинетът на вицепремиера. За чистотата на въздуха, промените в наредбата за твърдите горива, както и всички свързани с екологията проблеми", коментира Симеонов, цитиран от "Фокус".

Според него е добре, че Николова, която зае мястото му като вицепремиер, не е политик. Съгласно споразумението за поста може да се предложи или политическо лице или администратор.

"Няма никъде написан правилник, че трябва на поста да е политик", посочи лидерът на НФСБ, спорде когото сигурността на кабинета не е била под изпитание.

Междувремнено бургаският сайт "Флагман", за когото се твърди, че е близък до Симеонов, съобщи, че той има връзка с активистка от своята партия - НФСБ. Изданието дори публикува снимка на русата дама и бившия вицепремиер от фолклорния фестивал в Жеравна, на която двамата са на поляна, облечени в народни носии. Симеонов, който е вдовец от години, обаче пазел връзката им в дискретност.

Имах лични причини да не гласувам вчера при избора на Марияна Николова за вицепремиер, не смятам, че е необходим моят подпис за кандидатурата й, коментира пък председателят на ПГ на "Обединени патриоти" и лидер на "Атака" Волен Сидеров.

Попитан защо вчера шри гласуването е изтеглил и депутатите от партията, той отговори:

"Те не са кукли на конци. Всеки решава сам".

На въпрос защо не е подписал предложението за избора на Марияна Николова като вицепремиер, той коментира:

"Не съм, защото не познавам тази жена. Не знам на какво е способна и тя изведнъж ми се предлага. Само заради това. Не смятам, че е нужно да подписваме тримата някаква номинация. Това е квота на НФСБ. Или се приема, или не се приема. Не е нужен моят подпис".

По думите на Сидеров неговото одобрение не е необходимо.

Относно това дали ще се срещне с новия вицепремиер той уточни, че се среща с всеки, който пожелае.

"Защо не?", добави лидерът на "Атака".