Това обявиха от пресслужбата на семейството в коментар на становището на магистратите, постановено на 21 август, че резиденцията е на държавата и Сакскобургготски и сестра му трябва да я върнат.

Отделно, според публикации в медиите, съдът е отсякъл, че двамата трябва да платят по 140 742 лева обезщетение плюс 80 000 лева лихви за ползването на имота.

Според съда Симеон II и сестра му са били добросъвестни владелци. Изхарчили са за ремонти и изографисване на параклиса "Св. Иван Рилски" 168 000 лв., но са получили приходи от входни билети и добив на дървесина.

Освен обезщетения и лихви те дължат и разноски по делото. Трябва да платят общо към 400 000 лв., ако решението влезе в сила.

В коментара си от пресслужбата на Сакскобургготски посочиха, че макар новината вече да е изтекла в публичното пространство, адвокатите на царското семейство все още не разполагат с решението на съда.

За съжаление съдът първо информира медиите, но не и адвокатите, които още не са запознати с решението, обясниха оттам, като посочиха, че докато Сакскобургготски, сестра му и адвокатите им не се запознаят с решението, няма как то да бъде коментирано.

"Но на този етап процедурата позволява обжалване,което вероятно и ще бъде направено в съответния срок след като документите бъдат получени", заявяват още от пресслужбата.

Законовият срок за обжалване е 14 дни.

Държавата води още 3 дела за имотите на прочутата фамилия.