Лидерът на "Атака" Волен Сидеров заяви, че в рамките на заседанието на кабинета е направил предложение за оттегляне на проекта на Закон за шума, защото, по думите му, той нанася вреди на бизнеса.

"Според този закон могат да се затварят заведения по преценка едва ли не на МВР, което ще нанесе щети на туризма, и ще е причина за по-малко приходи в сектора", коментира Сидеров. Според него, проектозаконът е минал на първо четене, но могат да го изтеглят. Сидеров смята, че действията на вицепремиера Валери Симеонов вредят на държавния интерес.

Той посочи, че вицепремиерът дължи в минимално кратък срок публични извинения на "Атака" и на ГЕРБ, които е нарекъл "лобистки спасители на редник Киро и прочие такива махленски подхвърляния".

Според Сидеров, Симеонов дължал извинения и на премиера, когото е обвинил в зависимост от Домусчиеви и на Даниел Кирилов (депутат от ГЕРБ) за обвинението в "съчиняване на лобистки текстове".

"Това извинение час по-скоро трябва да бъде представено. В противен случай ще заведем дела - аз и Николай Александров - моят колега, ще окуража и Даниел Кирилов, и премиера също да заведат дела за обида, клевета и уронване на престижа", заяви Волен Сидеров.

Той съобщи още, че на заседанието на МС е помолил премиера да въведе "медийна хигиена". Не може вицепремиери и министри да се изказват, да лепят етикети, да обвиняват необосновано и това да минава като пролетен дъжд, аргументира искането си Сидеров.