"Нищо специално, нищо интересно. Просто имахме заседание на групата и решихме да е тук, защото обстановката е по-тържествена", така лидерът на "Атака" Волен Сидеров коментира пред журналисти среща на ПГ на "Обединени патриоти", която се проведе не в парламента, а  в Министерски съвет.

Разговорът се състоя в кабинета на вицепремиера и председател на НФСБ Валери Симеонов с участието и на другия вицепремиер, военен министър и лидер на ВМРО - Красимир Каракачанов.

"Доведох колегите тук, защото има много интересни творби на Димитър Годжанов и на Никола Танев. Да видят, че в тази сграда има много добри картини, да видят малко изкуство", каза още Сидеров след срещата, в която са участвали и депутати от "Обединени патриоти".

На въпрос върви ли диалогът в групата, той отговори:

"Да, върви. Всичко е наред, за момента няма предпоставки за напрежение".

Затягане на дисциплината, за да не се допуска проваляне на заседанията на парламента заради отсъствие на депутати от мнозинството. Това е бил един от акцентите на коалиционния съвет. Постигната е и договорка да бъдат намалени публичните изявления, за да не се създава напрежение. Консолидирана е била и позицията на патриотите по бюджетното законодателство.

Лидерът на "Атака" каза, че не изпитва съмнения за събирането на кворум за днешното парламентарно заседание, на което се гледат бюджетите на ДОО и НЗОК. По-късно наистина управляващите от ГЕРБ и "Обединени патриоти" успяха да съберат кворум, макар и на ръба - 122 души при нужни минимум 121 за провеждане на заседание.