Вотът на недоверие за здравната реформа бил начин на соцлидерката Корнелия Нинова да омилостиви вътрешната опозиция и да реши вътрешнопартийните си проблеми, смята лидерът на ПГ на ОП Волен Сидеров.

"Разбрах, че този вот на недоверие е бил предложен от Михаил Миков по време на съботен пленум на БСП и фактически, Нинова направила жест към групата на вътрешните си опоненти. Защото знаем, че Миков, Мерджанов се явяват опозиция на Нинова вътре в партията и тя с един удар - два заека. Хем прави жест към вътрешната си опозиция и казва "добре, ще приема предложението на Миков да направим вот на недоверие", хем в същото време демонстрира активност тук, в НС- вот на недоверие, и изглажда вътрешните си отношения", тълкува събитията вляво лидерът на "Атака".

"Ако това й помага да си решава вътрешнопартийните проблеми, аз й предлагам да измисли още един вот - да се сдобри и с Гергов, примерно", иронизира соцлидерката Сидеров.

Той бил разтревожен за състоянието на столетницата, а една опозиция трябвало да стои стабилно. "Трябва да има здрава опозиция, защото това държи управляващите в кондиция", коментира Сидеров, цитиран от "Канал 3".

В коментар на мотивите на вота според Волен Сидеров радикална реформа в здравеопазването е необходима и министър Кирил Ананиев просто слага темата на масата за дискусия. "Точно сега започва да се обмислят някакви реформи, които да облекчат хората, да няма плащане под масата, да няма натоварване финансово за българина и точно в тази посока министър Ананиев предлага изменение. В здравеопазването винаги има какво да се атакува, но в момента в който започват реални промени към добро, да искаш вот - аз го виждам само и единствено като оправяне на вътрешнопартийните проблеми", отсече Сидеров.

Иначе той не споделя либералната визия на ГЕРБ в здравеопазването и смята, че болниците не трябва да бъдат търговски дружества, а лекарите да бъдат освободени от търговско-мениджърски задължения. Сидеров обаче напомни, че в случая модела го задава именно ГЕРБ, защото те са мандатоносителят и няма как "Атака" да си налага вижданията в здравеопазването.