Започвам да подозирам, че има нещо като заговор срещу премиера и че в това участват хора, които са много близки до него, заяви пред журналисти лидерът на "Атака" и председател на ПГ на "Обединени патриоти" Волен Сидеров преди коалиционния съвет в Министерски съвет, на който ще се решават подадените три министерски оставки.

"Ще спра дотук, защото не искам да развивам интриги. Но не мога да не ги говоря тези неща, защото ги виждам. Достатъчно опитен и проницателен съм. Достатъчно аналитично мислене имам, за да ги видя и да кажа - тук се готви нещо не добро", добави той, цитиран от "Фокус".

Попитан за кого работи вицепремиерът Валери Симеонов, за когото вчера каза, че го съветват близки до разследвания бизнесмен Ветко Арабаджиев, Сидеров отговори:

"Питайте го, но всеки случай с действията и изявленията си не работи за здравината на патриотичната коалиция и на управляващата. Тревожното е, че няма реакция на тези действия от страна на ГЕРБ. Действията на ощипана мома и етюдите на лидера на НФСБ водят до рушене на коалицията. Логичният въпрос е иска ли той рушене на коалицията - да застане и да отговори. Сам ли го прави или с някого, кой има изгода от действията му. Изявленията му веднага се поемат от реформаторите - бившият военен министър Николай Ненчев, който в момента го съдят, Радан Къневци, Атанас Атанасовци, те искат объркване, хаос, да се върнат на власт и да си слагат пак министри като Трайчо Трайков и Росен Плевнелиев".

Лидерът на "Атака" изтъкна, че оставките на министри се подават пред премиера.

"Той ги приема или не. Аз оставки на министри не приемам и не се занимавам с тях. Какво точно може да реши този съвет, новите кандидатури се предлагат от премиера и се гласуват в Народното събрание. Не виждам смисъл от съвета, ако не изчистим въпроса - може ли един вицепремиер да каже, че премиерът е диктатор и руши държавността и нито един министър от целия състав да не стане и да каже, че не е вярно. Значи са съгласни - тогава всички 19 министри да си ходят, тъй като са измъчвани от диктатура", каза още Сидеров.

Председателят на "Атака" допълни, че основният въпрос, който ще постави, е в качество на какъв е на съвета - председател на ПГ или не.

"Имаше официална декларация на НФСБ, нямаше официална реакция на ВМРО и на ГЕРБ. Влизам, за да запитам какво точно правя, какъв съм и като какъв присъствам.