Напоследък чувам доста критични бележки, че нещата се движат бавно, че се иска още и че не се прави достатъчно за народа, заяви в сутрешния блок на БНТ лидерът на партия "Атака" и председател на ПГ на "Обединени патриоти" Волен Сидеров. Да, имаме икономическа стабилност, растеж 4% и добър международен статус, постижения дипломатически, успешно европредседателство, но не трябва да се успокояваме, обясни той и допълни, че "управлението е непрекъснато състезание".

"В момента хората са свидетели на нещо, което го наричат разправия или скандали вътре в патриотичната коалиция. Моите критични бележки бяха отправени към вицепремиера Симеонов - те бяха обосновани, аргументирани и във всички случаи бяха отговор на негови действия или изявления.

Аз не нападам пръв, но умея да се защитавам и умея да браня и достойнството си, категоричен е Сидеров.

Този, който е в управлението - вицепремиерът Симеонов, вицепремиерът Каракачанов, министрите, които сме посочили и цялостно погледнато правителството да разбере, че не можем да лежим на лаври, не може да се занимаваме с дребнотемия.

Не сме във властта да затваряме заведения или да отваряме други, обясни още Сидеров.

Има опасност ние да загубим "физиономия", смята лидерът на Атака, защото коалиция със силна голяма партия като ГЕРБ винаги носи този риск.

Проблеми има, призна Сидеров - "проблемите са, че се разконцентрираме, проблемите са, че може да загубим доверието, което сме спечелили, както станахме трета политическа сила "Обединени патриоти" така да отидем доста назад, ако не се концентритраме и не положим важните теми".