Председателят на ПГ "Обединени патриоти" Волен Сидеров посочи за смяна вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева. Той каза това, след като беше помолен да коментира днешното телевизионно интервю на министър-председателя Бойко Борисов, в което премиерът посочва, че рокади в кабинета ще има, но сега не е моментът, предаде БТА.

"Бих насочил моя поглед към външната министърка Захариева, защото има няколко теми, по които тя търпи критики", каза лидерът на "Атака", попитан кои министри са за смяна.

"Разбира се, тя е млад човек, може да седнем да си поговорим, да й кажа как вървят нещата в света, защото имам чувството, че изпуска някои тенденции, и да заеме една по-балансирана позиция", добави той.

Сидеров отбеляза, че вчера по отношение на пакта за миграция е имало завой на заседанието на външната комисия в парламента.

"На коалиционен съвет се събираме, казваме, че този пакт не трябва да се подкрепя от България, премиерът се съгласява с това, изведнъж във външната комисия започва да се говори нещо друго", коментира той.

По думите му това не е хубаво, това е лош знак към хората и към външните ни партньори. Той отбеляза, че засега този пакт не е подкрепен от САЩ, Унгария, Чехия и Австрия.

На въпрос за протестите в страната, той коментира, че не може да знае дали са организирани или платени. Според него всеки има право да протестира.

Сидеров коментира, че според социологията няма желание за предсрочни избори, но има недоволство от управлението. Затова той посочи, че е предложил на коалиционния съвет в понеделник данъкът върху старите коли да бъде оттеглен, защото хората не го приемат.

"Заради едни 20 млн. лева приход в бюджета, караме 2 млн. българи да се бръкнат в джоба, няма значение 5 лева или 2 лева. Всяко повишаване на плащане за българина не е добре, но не се вслушаха в моя съвет", каза той.

По темата за оставка на вицепремиера Валери Симеонов, която самият той искаше до неотдавна, Волен Сидеров заяви, че за себе си този въпрос го е решил:

"Питайте Каракачанов, питайте Борисов, Цветанов, най-вече Цветанов, защото там има една връзка, не топла ще кажа, но гореща направо".