С началника на НСО обсъдихме нападението над моята съпруга, но за момента семейството ми няма нужда от охрана, заяви пред журналисти лидерът на "Атака" Волен Сидеров след среща с началника с ген. Данчо Дяков заради инцидента.

Както вече стана известно, след лека катастрофа судански гражданин, който живее у нас, е заплашвал и преследвал Деница Сидерова. След като той беше оправдан от съда по Указа за борба с дребното хулиганство и освободен само с административна мярка, Сидеров обвини МВР, че не си е свършило работата и поиска оставката на вътрешния министър. В същото време партийната му телевизия "Алфа" излъчваше дни наред снимка на съдията, взел решението, с надпис, че е корумпиран.

Днес председателят на ПГ на "Обединени патриоти" уточни, че шефът на НСО се е интересувал от това какво се е случило и дали има ли нужда да осигурява охрана за него и семейството ми.

"Аз казах, че за момента няма", каза Сидеров и добави, че са се разбрали да поддържат връзка и Дяков да му даде допълнителна информация, за да преценят добре дали има нужда от постоянна охрана, предаде "Фокус".

На въпрос дали се чувства застрашен, Сидеров отговори, че има ситуации, в които без да се чувстваш застрашен, има заплаха за семейството ти.

"Аз съм имал предложение за охрана и друг път, може би преди две години и половина. Тогавашният шеф на НСО и шефът на ДАНС дойдоха при мен с извадки от интернет, където бяха посочени политически лидери от различни страни, включително и аз, и имаше заплахи за тях от ислямисти. Тогава отказах охрана, защото на подобен тип ислямисти едва ли ще им попречи придружаване на НСО до 18.00 часа", добави лидерът на "Атака", като подчерта, че ислямистите не излизат в почивка.