Началникът на политическия кабинет на премиера Бойко Борисов - Деница Желева, е дала положителен резултат за коронавирус вчера следобед, съобщи пресслужбата на кабинета. Това е станало при направени тестове на всички служители на администрацията на Министерския съвет и на членовете на политическия кабинет. 

Съгласно протокола на Столичната регионална здравна инспекция всички контактни лица са тествани и карантинирани тази сутрин до излизане на резултатите от пробите. Това означава, че и самият Борисов е поставен под карантина.

Днес на министър-председателя е взета повторна проба за коронавирус и едва ако тя е отрицателна, може да бъде махната карантината му. Правителствената информационна служба ще информира за резултата, увериха от там.

Това била и причината премиерът да не участва в дебатите преди гласуването на оставките на министри в Народно събрание, където от БСП няколко пъти настояваха той да се появи, съобщи "24 часа". 

Желева е дала положителен тест след завръщането на делегацията на Борисов от Брюксел в началото на седмицата. Тъй като на преговорите за новия европейски бюджет двамата са били заедно през цялото време, карантирани са както той, така и целият екип, пътувал с него. На Желева също е направен повторен тест.

По информация на bTV обаче първоначално тестовете са направени заради двама заразени IT специалисти в Министрески съвет.