Лидерът на младежкото ДПС Илхан Кючюк е наследен на поста от досегашния зам.-председател на младежите Сезгин Мехмед. Той беше и единственият кандидат за поста.

Председателят на движението Мустафа Карадайъ поздрави участниците в осмата национална конференция на младежите днес. Видеото с изявлението му е публикувано на фейсбук страницата на ДПС.

Карадайъ поздрави делегатите от името на почетния председател д-р Ахмед Доган и от името на ръководството на партията.

"Тази конференция се провежда в условия на COVID-19. Искам да ви поздравя за добрата организация и стриктното спазване на всички мерки", посочи Карадайъ.

Той каза, че политическо време днес изисква отговорни решения и действия.

"Чухме и различни оценки за държавата от името на младежкото ДПС. В лицето на държавата ние днес виждаме, че те предлагат само едни обещания и опити за внушения за големи очаквания, но ние сме реалисти и знаем каква е нашата работа и нашата отговорност. Вие имате и визията, и готовността да направите живота по-добър. С вашия хъс трябва да привлечете и всички активни граждани, споделящи общите ни ценности", заяви Карадайъ и припомни приоритетите на движението за чист въздух, вода, енергия, високи технологии и включване на свободните и активни граждани в политиката.

Снимка: ДПС

Аз ви призовавам винаги да сте готови да взимате отговорни решения и да можете да поемате своята отговорност. Вие сте длъжни да се развивате изпреварващо, обърна се Карадайъ към участниците във форума, който е под надслов "Младежко ДПС - Бъдещето Днес!".

На конференцията онлайн се включилиха още зам.-председателите на ДПС Ахмед Ахмедов и Хасан Азис, зам.-председателят на НС Нигяр Джафер, зам.-председателите на ПГ на ДПС Йордан Цонев, Хамид Хамид и Халил Летифов, членове на ЦОБ на ДПС, народни представители, кметове на общини и международни гости.