Това заяви министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов по бТВ, цитиран от БГНЕС.
Според Найденов ще има допълнителни обвинения и срещу други високопоставени служители, освен бившия земеделски министър Валери Цветанов и експредседателя на Агенцията по горите Стефан Юруков.
"Правени са доста нарушения в по-големи обеми от Валери Цветанов и трябва да се потърси отговорност и на други преди него", заяви министър Найденов.
Министерството на земеделието е било брокерска къща, надпреварвали са се кой да направи повече заменки, подчерта той. Найденов допълни, че по-голяма част от заменките са ставали преди Валери Цветанов, и за тях ще бъде потърсена отговорност, намеквайки, че прокуратурата ще подхване и предишния министър Нихат Кабил.
Голямата новина, че се отблокират парите по САПАРД е резултат и от политическата воля на правителството за справяне с корупцията, заяви Мирослав Найденов. Според него важното е, че в Брюксел е отишъл премиерът с министри, които са знаели какво искат от отделните комисари и резултатите са дошли. Най-важното според него е, че са постигнати добри неща за земеделските производители у нас.