Това каза на пресконференция след заседание на ИБ на НС на БСП председателят на партията Сергей Станишев, предаде “Фокус”. Той изрази съжаление, че не е имало вътрешни избори и сега има само една кандидатура - тази на Кадиев.
"Очаквам от столичната организация кой е най-печелившият подход. Всеки един от нас ще направи всичко необходимо, за да се представи БСП добре в София. Георги Кадиев е силен кандидат, но като партийна кандидатура", каза лидерът на партията.
На въпрос защо не се е кандидатирал самият той за кмет на София, Станишев отговори: „Според мен трябва да търсим кандидатура, която е максимално мотивираща симпатизантите на БСП. Аз съм силно партийна кандидатура”.
Според него БСП винаги се е борила за успех на всички избори, но в случая отговорността за номинацията е на общинската организация и е важно тя да подходи максимално отговорно.
"Националният съвет води диалог и търси решения във взаимодействие с градската организация. БСП е постигала добри резултати с кандидати, които не са тясно партийни", добави бившият премиер.
По-рано днес самият Георги Кадиев заяви, че не е от екипа на Сергей Станишев и никога няма да бъде. Предпочитам да не гласуват за мен, отколкото да гласуват с отвращение, заяви общинският съветник от БСП.
Междувременно, попитан от журналисти какво е участието на неговия брат в сделки по замените по Черноморието като архитект, акционер и изпълнител на проекти, Сергей Станишев отговори: „Брат ми е архитект, не участва във фирми, които се занимават със замени и по този начин няма как да се облагодетелстваме. Ясно? Нямам никакви притеснения“, предаде БГНЕС.