Това каза председателят на ИБ на Националния съвет на БСП Сергей Станишев в столичен клуб днес, предаде БТА. Той заяви, че депутатите от БСП ще изпълняват задълженията си и ще бъдат по-активни като опозиция през Новата година.

Според ледера на БСП през 2010 година ще бъде важно за държавата да помага на хората, които са в по-тежко положение, на възрастните, на младежите, както и на хората с увреждания. Станишев обясни, че БСП ще направи всичко възможно като политическа сила да ги подкрепи.

На управляващите Станишев пожела да реализират програмата си. 2010 г. ще бъде изцяло година на новите управляващи и те ще носят отговорността за това, което се случва, посочи Станишев.
 
Лидерът на левицата си пожела в личен план Новата година да е по-добра от 2009 г. "Работа на пълни обороти, ще получиш евробанкноти" и "Обич и усмивки" бяха двата късмета, които той си изтегли от новогодишната баница, подготвена от левицата.

На въпрос дали и дали през тази година мисли за сватба Станишев отговори, че никой не би могъл да предвиди какво ще се случи в живота.

Късметчета си изтеглиха и журналистите, на които Станишев пожела много вдъхновение и независимост, както и да отразяват обективно всички събития.