В клуба членуват и двамата с Мартин Димитров. След дебати и разисквания при срещата на членовете, те са решили и двамата да бъдат издигнати като кандидати за председателския пост.
„Общо 20 души бяхме, като половината бяха за него, а другата половина за мен. Всеки има право и сам да се издига като кандидат, но моята кандидатура беше обсъдена и издигната”, посочи Цанев.
Той допълни, че до 29 ноември ще продължи кампанията, в която всеки един от кандидатите ще развие своите идеи за бъдещето на СДС. „Смятам, че СДС трябва да обърне поглед към себе си и да си отговори на въпроса какво е СДС в момента, каква е идеологията, каузите, организационната структура”, уточни кандидатът за председател на партията.
По думите му трябва да се направи ревизия на всички тези неща, да се направят експертни групи и говорители. Това са неща, които са нужни за една съвременна дясна партия – да има експертиза и със сериозна медийна кампания това да се популяризира сред хората, за да им стане най-малко интересно, бе категоричен Цанев.