В ареста остават Цветелин Цветанов, Венцислав Генов, Емил Иванов, Пламен Ангелов, Тихомир Вълчев.

Спрямо Цветелина Дойчинова и Иван Иванов съдът постанови мярка за неотклонение „домашен арест”.

Според съдия Пламен Панайотов, за петимата, които остават в ареста има опасност да извършат ново престъпление ако са на свобода.

Съдът смята, че престъпната организация е добре очертана, има редица доказателства в тази насока. Освен това може да има и още обвинени.
От събраните доказателства ставала ясна ролята на всеки в схемата, а ако са на свобода можело да повлияят на свидетели.

Голяма част от разпитаните, предимно служители в агенцията, разказали за това как работела схемата. Давани били листчета с имена.

Един от основните свидетели е шофьорът на Цветанов.

Показания са давали и служители на агенцията от различни градове на страната.

Решението на съда не е окончателно и може да бъде обжалвано.

Около година директорът на Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация" Цветелин Цветанов и още няколко негови подчинени са били обект на следене със специални разузнавателни средства.

Това бе обявено в съдебната зала, докато Специализираният съд заседаваше по искането на прокуратурата Цветанов и още шестима души да бъдат задържани в ареста.

Това е ставало на няколко етапа, за да не бъде нарушаван законът.

Цветелин Цветанов, Венцислав Генов, Емил Иванов, Пламен Ангелов, Тихомир Вълчев, Цветелина Дойчинова и Иван Иванов бяха задържани преди дни по обвинения за участия в организирана престъпна група, "продадени" изпити и вземане на подкупи.

За ръководител на групата прокуратурата посочи Цветанов. От съда той поиска да бъде освободен от ареста.

Защитникът на Цветанов - Звезделин Лазаров, посочи, че оставането на клиента му в ареста би се възприемало като правораздаване, а не като правосъдие. Той заяви, че Цветелин Цветанов няма да се укрива.

В показанията на агентите от ДАНС Лазаров не видя доказателства за нито едно деяние от страна на клиента му. Не ставало и ясно как Цветанов е определен за ръководител на организираната престъпна група.

Защитникът допусна Цветанов да има врагове, защото още при встъпването си в длъжност е подал сигнали към ДАНС за корупция.