Президентът Румен Радев ще се срещне днес с руския си колега Владимир Путин в Константиновския дворец в Санкт Петербург, а по програма разговорът между двамата трябва да продължи един час.

Това е втората среща между двамата след разговора им в Сочи преди година. Тогава Радев и Путин заявиха, че пълноценният политически диалог между България и Русия е възстановен след 10-годишно прекъсване.

По повод предстоящата среща с президента на Руската федерация, Румен Радев даде интервю пред руската държавна информационна агенция ТАСС, в което заяви, че Русия е сред най-значимите външноикономически партньори на България и изрази увереност, че строителството на втората АЕЦ "Белене" ще бъде завършено.

По-късно през деня българският президент заедно със съпругата си Десислава Радева ще се срещне и с представители на българската общност.

В Санкт Петербург българският държавен глава ще участва в Международния икономически форум. В рамките на визитата си, той ще проведе разговори и с генералния секретар на ООН Антониу Гутериш, както и с министър-председателя на Армения - Никол Пашинян.