Държавният глава Румен Радев проведе днес среща на "Дондуков" 2 с ръководствата на Държавна агенция "Национална сигурност", Държавна агенция "Разузнаване", Служба "Военна информация", Националната служба за охрана, както и със заместник-главния секретар на МВР, съобщиха от неговия пресекретариат.

Състоянието на националната сигурност във вътрешен и международен план и рисковете пред управлението на страната бяха теми на срещата, се казва само още в лаконичното съобщение.

По неофициална информация на "24 часа" на президентската покана откликнал само шефът на НСО, която е на подчинение на Радев, докато от ДАНС, МВР и Разузнаването изпратили заместници. 

Междувременно вътрешната комисия в парламента отхвърли ветото, което държавният глава наложи върху част от Закона на МВР, с мотива, че създаването на така нареченото паралелно НСО към вътрешното ведомство ще доведе до дублиране на функции. Депутатите от ГЕРБ обаче увериха, че тази охрана ще се прилага не просто, защото някой заема определен пост, а само ако има сигнали за заплаха срещу него. 

Това се случва на фона на съвсем изострените отношения между президента и управляващите.