С указ на държавния глава Румен Радев за главен секретар на МВР е назначен бившият директор на СДВР Ивайло Иванов. Това обяви вътрешният министър Младен Маринов по време на официална церемония в сградата на МВР, където се отбеляза и празника на Гранична полиция. Главната дирекция отбелязва 131 години от създаването си.

Главният секретар заяви, че за да изпълняват задълженията си служителите на министерството трябва да бъдат много добре подготвени, тренирани, да разполагат с необходимите помощни и технически средства, да се чувстват защитени и да имат самочувствие.

Иванов каза още, че е недопустимо да се нападат полицаи, визирайки случай от близките дни, когато криминално проявен нападна служител на МВР. И допълни, че винаги ще застане зад колегите си, когато изпълняват задълженията си и са свършили работата си.

По думите му трябва да се повиши капацитетът на полицаите, грижещи се за защитата и интересите на гражданите, така и доверието на обществото в тях.

Министър Маринов награди заслужили служители на Гранична полиция. Той заяви, че полицаите от дирекцията се справят много добре с поставените задачи и допълни, че към този момент външната граница на ЕС, която страната ни охранява, е една от най-сигурните и най-добре пазената.