Транспортният министър Росен Желязков ще участва в парламентарните избори като кандидат за депутат от листата на ГЕРБ. В момента вървят номинационните процедури, уточни той в предаването "Денят започва с Георги Любенов".

От близо година предизборната кампания за парламентарния вот е в ход. Какво ще стане - всички политически сили са предпазливи, защото социологията в момента показа какво би било евентуалното разпределение в парламента след два месеца, но суверенът ще каже, коментира още министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

ГЕРБ няма притеснението, че е виновник, а има самочувствието, че успява през тези години да осигури необходимите условия за социално-икономическо развитие, създава необходимите предпоставки за еволюционен процес в общественото развитие на страната, изтъкна Желязков.

"Не че ГЕРБ няма грешки. Силата на премиера е, че съумява да признае грешки и съумява да стяга редиците чрез признаването на грешки и чрез доброто взаимодействие с обществото по отношение на мерките, когато се видят слабости", каза той.

"На този етап, два месеца преди изборите, гласуването по пощите е твърде екзотична идея, която ще доведе до повече съмнения за манипулации и фалшификации на вота, отколкото ще има полза", смята Желязков.

Темата с пощата е свързана по-скоро с дистанционното гласуване, а не с пощата като логистика, обясни министърът.

При гласуване в изборната секция достоверността на идентификацията на гласоподавателя е гарантирана. При дистанционния вот основният въпрос, който трябва да намери решение, е електронната идентификация. Как да се гарантира, че точно това лице е подало този глас честно е влязъл в изборните резултати, коментира още Росен Желязков.