Коалиция "Изправи се! Мутри, вън!" внесе в Централната избирателна комисия документи за участие в парламентарните избори на 4 април. Събрани са 5507 за регистрация на обединението. Те бяха внесени от Мая Манолова, Николай Хаджигенов, Татяна Дончева, Димитър Делчев и други от лицата на формацията.

Вижте снимки >>

"Нашата мисия от местните избори в София и от летните протести за демонтиране на едноличния корупционен модел на Борисов преминава в следващата фаза - парламентарни избори. Няма да могат да ни спрат да се изправим срещу Борисов и ГЕРБ, този път не само в София, а и в цялата страна", обяви Май Манолова.

Приоритети на новата коалиция ще са повишаване на доходите, ревизия на управлението и съдебна реформа.

В програмата е записано още преизчисляване на пенсиите, необлагаем минимум до 650 лв, 1000 лв минимална заплата и пряка помощ за малкия и средния бизнес, за да запазят работни места.

Снимка: Булфото

От коалицията не се притесняват, че ЦИК може да откаже регистрация заради името, тъй като нямало юридически основания.

Адвокат Николай Хаджигенов от т.нар. Отровно трио и Татяна Дончева, чиято партия дава регистрацията си на коалиция "Изправи се! Мутри, вън!", допълниха, че не се притесняват и от призивите на продължаващия протест, че са откраднали лозунга им.

Снимка: Булфото

"Чисто юридически, актовете на ЦИК подлежат на обжалване пред ВАС", изтъкна Дончева и уточни, че това ще бъде направено веднага, ако бъде отказана регистрация на обединението.

"Което ние ще направим, немедленно естествено", допълни я Хаджигенов и обясни защо е избрано това име:

"Който се разпознава като мутра, да се чувства притеснен. Това е една от идеите".

Снимка: Булфото

От формацията все още не са готови с водачите на листи.