Това заяви зам.-председателят на „БСП за България“ Жельо Бойчев пред събралите се десетки протестиращи служители в „Емко“, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Той обеща, че  БСП ще бъде съпричастна във усилията на работниците да си запазят работните  места.

Пети протест на оръжейниците от „Емко” се проведе днес. Стотици служители от Трявна и Монтана се събраха, този път под прозорците на Министерския съвет.
Оръжейниците са готови и на палатков лагер пред парламента.

От „Емко”-Трявна твърдят, че констатираните нередности от МВР и Междуведомствената комисия са отстранени.

„Освен че сме отстранили тези нередности, класифицирани като нередности от месец юли, сме преподредили всичките си складове, защото искането е да бъдат образцово подредени. Това ние сме направили, така че във всеки един момент може да дойде нова комисия и да ни провери”, заяви Славчо Димиев, ръководител на „Емко” – Трявна.

Ще настояваме за ясен отговор от българското правителство как и по какъв начин подкрепя българската оръжейна индустрия, как се защитава българският икономически интерес. Не сте сами в тази битка, каза Бойчев.

Той подчерта, че правото на труд е конституционно гарантирано в нашата страна и никой не може да го отнеме.

„Ние ви изслушахме, когато бяхте пред Народното събрание. Поехме ангажимент да поставим вашите въпроси пред министъра на икономиката. Поискахме и се състоя такова изслушване в комисията по икономическа политика. Това, което не мога да разбера до момента е защо българското правителство отказва диалог с българските работници. Защо никой не излиза и не ви дава отговор на тези въпроси“, посочи народният представител. Той уточни, че става въпрос за труд, работни места и семейства на много хора.

Бойчев заяви, че народни представители от БСП са се присъединили към инициативната група, за да помогнат тя да влезе в МС.

„Защото това е Министерският съвет на Република България. Никой няма право да спира българските граждани да поставят своите въпроси там. Ние ще бъдем с вас до край“, категоричен е Жельо Бойчев.