Около Юда се групираха онези, които крадоха 10-12 години държавата, където намерят, като африкански скакалци. Някои, които гласуваха днес на вота, са доволни, понеже се надяват, че няма кой да контролира изборната им търговия в следващите избори, които вероятно ще бъдат неминуеми. Това коментира пред журналисти министърът на вътрешните работи в оставка Бойко Рашков, след като 123 депутати гласуваха "за" и свалиха кабинета.

По думите на Рашков машинното гласуване до голяма степен е гарантирало ограничаване купения вот.

"Това се оказа престъпление с невиждани размери. Не съм си представял, че в такъв мащаб е възможно да купуват човешките души, бедните хора, които да гласуват и да осигуряват депутатски места на някои от политическите партии. Трябва да се запази машинното гласуват, бюлетините където са по-малки населените места. Струва ми се, че миналата година всички познаха, с малки изключения ,че изборите са преминали честно Криминалният вот в нашата страна е сведен до едно поносимо ниво", подчерта Рашков.

Той коментира и напускането на ИТН от коалицията.

"Допреди седмица-две ИТН се държаха като партньор в четворната коалиция, независимо от това, че имаше някои разкъсвания, но все пак коалицията работеше.", каза вътрешният министър.