Бившият министър на културата и депутат от ГЕРБ Вежди Рашидов прочете декларация-обръщение лично към соцлидерката Корнелия Нинова, обиден от нейните клевети през ваканцията за "шайката крадци" по адрес на управляващите. Той я захапа по повод обявеното вчера решение само двайсет депутати от левицата да дежурят в пленарната зала, а другите да обикалят в страната.

"Вие, госпожо, ходите като парламентарна манекенка да си правите фотосесии с мъките на хората! Радвам се, че в групата на БСП са повече от 20 човека. Вашата лидерка си чукна надницата и замина!", обяви Рашидов.

"Взимам думата по повод атаките срещу ГЕРБ заради постоянните и нелепи изцепки по време на ваканцията. Не знам с какво право левите депутати си позволяват да отправят критики и публично да заклеймят управляващите от ГЕРБ с думите "шайка крадци". Кои сте вие да ни осъждате всички на гражданска смърт? Това е недопустима клевета. Като два мандата министър на ГЕРБ се чувствам засегнат. Като част от това управление докладвам, че е направена театрална реформа и залите сега са пълни, реконструирани са театърът във Варна, в Бургас, Сатиричния театър, Операта в Бургас и др.", каза още Рашидов.

По думите му по време на управлението на ГЕРБ са осигурени повече от 2 млн. лв. за българските библиотеки и 5 млн. лв. за българското кино.

"А вие, г-жо Нинова, може ли като парламентарна манекенка да си правите пиар с мъките на хората? Аз познавам една друга шайка - шайка, която участваше в бандитската приватизация, шайка, която ограби държавата. Колко струва на българските данъкоплатци снимката с Горан Брегович? Явно досега не сте разбрали една простичка истина, че талант не се създава с пари, а се раждаш с него. Вашата агресия, г-жа Нинова, обижда човешкото достойнство", каза още Рашидов. "Лидерката на левицата, тъй като не може да пее и да пише, говори бездарни стихове", коментира той.

"Горд съм, че моето изкуство носи зад граница слава на моята държава, заяви Рашидов. - От днес нататък няма да дам съгласието си чрез моето изкуство да се популяризира българската държава, за да предоставя тази възможност на вас и на вашите комсомолци."

Припомняме, че вчера Нинова обяви, БСП напуска парламента и оставя в пленарна зала само 20 депутати.

"Двайсет червени депутати остават в залата, за да отстояват позициите на БСП, а останалите отиваме при българите и протягаме ръка за нов модел, заяви тя.