Цели институции са впрегнати да раздухват инцидента в Харманли, за да прикрият реалните скандали, така президентът Румен Радев коментира за първи път катастрофата, в която е участвал баща му и за която се разбра, че повече от седмица не е била оповестена.

"Не очаквайте от мен да коментирам пътен инцидент", каза държавният глава пред журналисти и посочи, че за това си има съответните компетентни органи.

"И всеки, независимо кой, трябва да носи отговорност пред закона при провинение. Няма как обаче да се отмине фактът, че цели институции са впрегнати да раздухват случая, за да се прикрият реалните скандали и с жертвите по пътищата, и с реалното състояние в застраховането, срива на Търговския регистър, чуждестранните инвестиции, корупцията", обобщи Радев, цитиран от "Фокус".

Преди няколко дни вътрешният министър Валентин Радев съобщи, че назначената проверка ще установи какво точно се е случило, но вече имал убеждението, че служителят, съставил акт за инцидента, е подменил фактите и не е описал случая така, както се е станал. Според катаджията виновен е мъжът, возил се в електрическа триколка, а на Радев-старши. Пострадалият обаче твърди, че именно бащата на президента е предизвикал удара на кръгово кръстовище.