Самата ситуация в страната изисква парламентарно представените партии да не допускат противоречията между тях да изместват на заден план интересите на държавата и на българите.

Това заяви президентът Румен Радев след участието си в церемонията по награждаване на финалистите в 22-ото издание на конкурса по програмиране "CodeIT" в отговор на въпрос дали вижда сигнали, че управляващото мнозинство ще успее да преодолее политическата криза от последните дни.

Очаквам и правителството, и народните представители докато решават въпросите за собственото си политическо бъдеще да не забравят огромната си отговорност към гражданите и обещанията, дадени за справяне с инфлацията, социалната и икономическата криза. Именно от тяхното поведение и действие по тези въпроси зависи не само доверието към тяхната собствена политическа формация, но и доверието към политическата система в България, коментира президентът. 

Президентът отказа да коментира думите на Слави Трифонов, че част от депутатите от "Има такъв народ" ще напуснат партията си.