Единственият ми ангажимент към гл. секретар Младен Маринов е за неговото освобождаване. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти.

"Вчера секретарят по правни въпроси проф. Друмева разясни много точно какви са нормативните изисквания за подписване на един указ. Мисля, че темата е изчерпана. Ние на най-високо ниво трябва да даваме пример за законност и спазване на всички нормативни документи, ако искаме да има законност в държавата", допълни той.

"След всички проблеми и провали в МВР, премиерът преценява дали това е най-лесният избор за министър. Негово е решението, негова е отговорността", каза още президентът Радев по повод това дали това е най-удачната кандидатура.

На най-високо ниво трябва да даваме пример за законност и спазване на всички нормативни документи, ако искаме да има законност в държавата, призова отново Радев.

Припомняме, че миналата седмица парламентът отложи гласуването на оставките на новите министри и избирането на другите заради липсата на президентски указ за освобождаване на Младен Маринов като главен секретар на МВР. Румен Радев заяви, че правителството не е съгласувало с него решението си.