С провокация към протестиращите осъмна София - под чистачките на множество автомобили в центъра на София - в района на Софийския университет и Орлов мост, където са блокадите, бяха поставени листовки. На тях е отпечатана снимка на адвокат Николай Хаджигенов и проф. Велислав Минеков от така нареченото Отровно трио от техен протест пред Министерския съвет миналия месец, на която носят ковчег, като  надписът гласи "Оставка или ковчег!".

Тогава върху ковчега имаше надпис, който символизира края на управлението на Бойко Борисов - "2009-2020 г. - Борисовата диктатура".

Днес по улиците бяха разпространени и други листовки - със снимка на бесилка, върху която пише "Не ядосвайте народа" и текст "Оставка или смърт".

Освен това на няколко места в столицата бяха поставени обесени кукли с надпис "Оставка". Такава имаше на бул. "България" под моста за Бояна, на Моста на влюбените при НДК, на моста "Чавдар" и край телевизионната кула. Една от тях беше свалена от граждани и остана да виси само въжето.

Нова телевизия пък засне една от куклите, като стана ясно, че тя е от секс магазин. 

Кадър от Нова телевизия

Пред Dir.bg от Отровното трио заявиха, че нямат нищо общо с тази акция и тя очевидно се прави, за да бъдат омаскарени преди планирания за утре голям протест под мотото "Велико народно въстание", чиято цел е да попречи на депутатите да се съберат след ваканцията и ГЕРБ да прокарат разглеждането на своята нова Конституция.

Снимка: Николай Христов, БНР

Снимка: Фейсбук

По-късно днес адвокат Николай Хаджигенов съобщи във Фейсбук:

"Рано сутринта получих няколко пратки от куриер до които стигнах едва сега. В едната имаше "изненада" 2 бр. агнешки главички.... Явно и агнешките главички са толкова кът, колкото и акъла на КОРумпираното управление и следовниците им. Ще се наложи да се напънете доста повече, защото ние избрахме да НЕ НИ Е СТРАХ! Сега ще зарежа всичко и ще отида пред Министерски съвет да ги върна там където им е мястото до утре. Нас не ни е страх!".

Той публикува снимки на агнешките главички (преди около 20 г. се говореше за т. нар. кръг "Агнешки главички", свързван със СДС и приватизацията - б.р.).

Снимка: Официален профил във Facebook на Николай Хаджигенов

А след това и видео как ги отнася под прозорците на Бойко Борисов, който обаче днес е на поредна обиколка с джипа си в провинцията.