Втори ден Съдебната палата осъмва блокирана с палатки пред входа. Група хора, около 50 човека, застанаха пред централния вход на съда с настояване за оставката на главния прокурор.

Лидерът на гражданско сдружение "Боец" Георги Георгиев се закани, че протестиращи ще дежурят пред всички входове, за да не допускат Иван Гешев да влезе в сградата. Работата на съдилищата няма да бъде спирана и всички останали ще бъдат допускани.

Блокадата започна още преди отварянето на палатата, малко преди 8.30. А половин час по-късно няколко човека застанаха и на още един от петте работещи входа на сградата.

На барикадата има представители на "Правосъдие за всеки" и Демократична България.

Междувременно започна и подписка с искане за оставката на главния прокурор.

Палатките пред сградата остават. Движението не е блокирано.

Протест и пред Съдебната палата в Бургас

Протестиращи бургазлии също поискаха оставката на главния прокурор Иван Гешев. Около 20 души, симпатизанти и членове на "Демократична България", излязоха на символичен протест пред Съдебната палата тази сутрин. Подкрепяме инициативата в столицата, посочиха те и заявиха, че е крайно време Гешев да подаде оставка или да бъдат прекратени правомощията му:

"Това вече е крайно наложително, след като бяха обявени и санкциите от страна на Министерството на финансите на САЩ. Прокуратурата, в лицето на Иван Гешев, не е разследвала корупцията в България. Той няма повече място в съдебната система...

...Мисля, че това не е само лично мнение, а е мнението на болшинството от народа за опорочения облик на съдебната ни система...

... Смятам, че това не е лице, което защитава закона и равенството пред закона за всички..."

Нужна е истинска съдебна реформа, посочиха протестиращите.