Става дума за съмнения за неправомерно изразходвани средства, обясни на брифинг в парламента депутатът Александър Иванов.

Единият случай е за непостроена многофункционална спортна зала. За нея през 2014 г. държавата превежда почти милион и четиристотин хиляди лева на общината. Тя ги изплаща авансово на изпълнителя, до днес няма изградена спортна зала. Тогава зам.-кмет е сегашният кмет Генади Събков.

Защо с тези пари общината дава безлихвен заем, за какво са те, защо трета поред година няма и една положена тухла, а общината не си е поискала парите, питат от ГЕРБ. Отгоре на всичко през 2016 г. кметът издава удостоверение за отлично изпълнение на видовете строително-монтажни работи и правилно изразходване на ресурс от страна на строителя, добави още Александър Иванов.

В сигнала до главния прокурор се описват и други 2 милиона и 600 хил. лв. от възстановено на община Мездра ДДС по изпълнен през 2014 г. проект за реконструкция и изграждане на ВиК мрежа и пречиствателна станция за отпадни води.

Къде са тези пари, отново искат да знаят от управляващата партия.

По казуса "Сопот" Антон Тодоров информира, че късно снощи, след заседание на структурата на БСП в града, зам.-кметът Николай Новаков е изгонен от партията, а кметът Деян Дойнов е напуснал със скандал БСП. Две поредни седмици от ГЕРБ изнасят факти за лошото финансово състояние и управление на Сопот.