На срещата на Г-20 в Аржентина американският президент Доналд Тръмп ще има двустранни разговори с няколко държавни лидери, включително президентите на Русия и Китай, съобщи Белият дом, цитиран от световните агенции.

Президентът и делегацията му ще имат срещи с няколко ръководители, включително двустранни срещи с президента на Аржентина, страната домакин на срещата на върха на Г-20 Аржентина, президента на Русия, президентите на Турция, Китай, Южна Корея, Индия и Чили, с японския премиер и с германския канцлер. Срещата с китайския лидер ще е под формата на работна вечеря, уточни пред журналисти говорителката на президентството Сара Сандърс.

Според съветника на Белия дом по икономическите въпроси Лари Къдлоу срещата на президента с китайския му колега Си Цзинпин е добра възможност за договаряне на търговска сделка, посочва Ройтерс. Но САЩ може да въведат допълнителни мита за общо 267 милиарда долара за китайски стоки, ако на срещата двамата лидери не договорят търговска сделка, каза на брифинг с журналисти Къдлоу.

По повод срещите на Тръмп в Аржентина съветникът по националната сигурност Джон Болтън, каза, че графикът на президента е пълен и в отговор на журналистически въпрос дали президентът ще има среща със саудитския престолонаследник Мохамед бин Салман, той отвърна "не".