"Сега научавам, че г-н Делян Пеевски е наредил служебния кабинет преди три години и моите поздрави към него, защото този кабинет произведе най-успешните избори от години, повиши приходите, защото имаше пресичане от контрабандни канали. Това коментира пред БНР проф. Огнян Герджиков, който беше служебен премиер във въпросния кабинет на президента Румен Радев.

"Значи, той е направил чудесен и много успешен служебен кабинет. Затова не мога да крия своята благодарност и възхищение", добави още той.

Герджиков подчерта, че Бойко Борисов след това е ползвал хора от служебното правителство за своя кабинет, "така че очевидно подборът е бил много добър".

Коментарът е по повод пуснатите разговори от прокуратурата, в които Васил Божков обсъжда, че "Шиши е наредил много добро правителство на Румен Радев", това днес бе коментирано и от премиера Бойко Борисов.

"Борисов е прав, че идват тежки месеци, няма съмнение, че месеците са важни и за целия свят. Затова е важно как ще се управлява държавата", коментира сегашната ситуация в момента проф. Герджиков.

Според него протестите са предизвикани от: "Може би показното влизане на прокуратурата в президентството не беше добър ход. Но това е моето лично мнение, не като на юрист".