"Господин Румен Радев е този, който каза: "Мутри, вън!", а след това върна мутрите в управлението на страната". Това се посочва в позиция на "Продължаваме Промяната", изпратена от пресцентъра на партията във връзка с изказване на държавния глава от по-рано днес.

По-рано президентът заяви пред журналисти в Тирана, че е направил грешка, като е дал шанс и е допуснал "такива хора да откраднат надеждите на българите за промяна".

"Дали се срещам редовно с г-н Борисов? Разбира се, че не! Това не е първата лъжа на г-н Василев (бел ред. Асен Василев). Бях първият излъган, когато се доверих на тези хора и сега плащам цената за своята доверчивост. Беше грешка, че допуснах такива хора да откраднат надеждите ни за промяна. За съжаление, българите получиха лъжа. Ще надживеем тази шарлатания", това заяви държавният глава Румен Радев в Албания.

Президентът каза това в коментар на думите на съпредседателя на "Продължаваме Промяната" Асен Василев, според когото между ГЕРБ и служебното правителство има тясно взаимодействие.

"Има доста срещи между президента и г-н Борисов последните няколко месеца и там има много ясно стиковане и координиране на действията както от гледна точка на възстановяване на кадри, така и от гледна точка на възстановяване на порочни практики", каза Василев преди ден в предаването "На фокус" по Нова телевизия.