Президентът Румен Радев ще направи утре обръщение към народа и Народното събрание, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Той и вицепрезидентът Илияна Йотова ще присъстват на откриването на новата сесия на парламента. Заседанието ще започне в 9.00 часа.

Очаква се държавният глава да спомене в обръщението си предстоящите на 27 октомври местни избори.

След като той говори пред депутатите, както всяка година, ще има и изявления от парламентарните групи за новия политически сезон.

Проектопрограмата на парламента за 4-5 септември, публикувана на страницата на Народното събрание, предвижда още прекратяване на пълномощията на народния представител от "БСП за България" от Враца Иван Генов, който днес е подал оставка, предаде БТА.

В проекта на дневен ред е второто четене на промени в Закона за измерванията, първото четене на изменения в Закона за електронните съобщения и Годишният доклад за младежта за 2018 г.

На 5 септември се предвижда парламентът да разгледа ветото на президента върху промените в Закона за военното разузнаване. След това депутатите ще обсъдят на първо четене два законопроекта за изменение на Закона за лова и опазване на дивеча.

За 11.00 часа пък е насрочен парламентарен контрол. Традиционно той се провежда в петък, но тази седмица се пада националният празник 6 септември и е почивен.