Двамата бяха издигнати от гражданската квота на ПП "Християн Социален съюз" и първи обявиха, че ще се яват на изборите наесен.

В пресклуба на БТА в Пазарджик Ганчев заяви, че десетте задачи трябва да бъдат реализирани още през първата година на президентския мандат.

Сред тях са

- постигане на независимост на трите власти: законодателна, изпълнителна и съдебна,

- намаляване на държавната субсидия за политическите партии от 11 на 5 лева за изборен глас,

- защитата на българското небе без чужда намеса,

- четиримесечно задължително военно обучение за младежи над 18 г.

- доброволно обучение на женски отряди.

Като цели кандидат-президентската двойка си е поставила още изравняване на частното и държавното участие във важните сектори на българското производство, достойно заплащане на армейските офицери, сержанти, полицаи, и пожарникари, еднакви права и задължения за всички български граждани - борба с расизма, религиозното напрежение, гетата и изолацията на малцинствените групи.

Двамата залагат и на тридневни съдебни състави и бързи присъди за всички дребни и средни престъпления, защита на българския език, изкуство и култура от чуждите попълзновения.

Според Ганчев, за да се стигне до промяна в държавата, трябва да излезе истината къде са незаконните пари и кой ги владее.

По думите на Парамов пък е необходима смяна на съдебната система, на Закона за политическите партии, промяна в работата на Сметната палата, данъчните и финансовите институции. 

Жорж Ганчев, чието истинско име е Георги Парушев, се кандидатира за държавен глава за четвърти път. На изборите през 1992 година той дори постигна завиден успех - получи 17% от гласовете, което го нареди на 3-то място на първия тур.

В началото на 90-те Ганчев създаде партия "Български бизнесблок" и беше депутат в 37-ото и 38-ото Народно събрание. 

Преди няколко години излезе информация, че е бил агент на бившата Държавна сигурност. През юни 1970 г. той е бил вербуван за сътрудник на Второ главно управление на ДС (ВГУ, контраразузнаването).

Финансовият експерт Кольо Парамов също беше народен представител, но от БСП - в 36-то Народно събрание. По-късно той обаче беше съветник на премиера Бойко Борисов.