"Не мога да свикна с безразличието на управляващите, не мога да гледам какво става с отечеството ни с безразличие", заяви той пред bTV.

Ганчев ще бъде издигнат от малка партия – Християндемократичен съюз, а неговият кандидат за вицепрезидент вероятно ще бъде ген. Димитър Шивиков.

Делото срещу ген. Шивиков за злоупотреби той определи кат "кокошкарски истории на пето ниво" и смята, че генералът е станал жертва на най-обикновена завист, смята Жорж Ганчев.

Той щял да разчита на гласовете на хората, които искат промяна и определи себе си кат неконтролируем.

"Карам 20-годишни коли не ходя по скъпи ресторанти. Откъде са парите на тази политическа гмеж, от която никога не съм бил част", коментира Ганчев.

Бившият политик иска да промени модела в съдебната система, както и да подобри живота на българина. "Не 4 пъти, 10 пъти ще се кандидатирам, докато умра", коментира още той и изтъкна, че кампанията му ще се финансира с "джобни пари".

Кандидатите на ГЕРБ

През януари Цветан Цветанов коментира, че най-късно през юни партията ще бъде готова с кандидатурите си за президент и допълни, че в момента ГЕРБ обсъжда пет имена като кандидати.

По думите му обаче не е изключено в процеса на работа да се появят и нови предложения, защото според него ГЕРБ вече има сериозна листа от достойни български граждани, които покриват конституционните изисквания за кандидат за президент.

"За мен по-важно е да не се отклоняваме от начертания управленски път на сегашното правителство и да противодействаме доколкото е възможно на популизма и на тази конфронтация за нестабилност и неустойчивост в българския политически живот, което е съотносимо и към управлението на страната", допълни Цветан Цветанов.