Преговорите със САЩ за новите изстребите предизвикаха днес спор между президента и управляващите.

"След като правителството и Народното събрание задраскаха състезателната процедура, която е гарант за постигане на най-добри условия за България, вече трудно може да говорим за преговори. Правителството прие българите да плащат при неясни условия и да плащат повече, но не казва колко, защото идват избори", каза президентът Румен Радев пред журналисти в Благоевград.

Държавният глава призова правителството в стремежа си да намали цената да не посяга на целостта на пакета и на способностите, защото това ще обезсмисли целия проект.

Военният министър Красимир Каракачанов отрече преговорите със САЩ да са предопределени.

"Бих коментирал неговите думи - когато се водят преговори, трябва да има радиомълчание. В края на краищата темата с превъоръжаването на армията не трябва да влиза в предизборната реторика. Абсолютно не съм съгласен, че няма преговори. Преговори има - тежки са, но те ако бяха лесни, още преди 10 години, когато сегашният президент беше командващ на Военновъздушните сили, щяха да приключат и щяхме да имаме отдавна нови изтребители", каза Каракачанов, цитиран от NOVA.