Със заповед на министър-председателя Бойко Борисов от длъжността заместник-министър на околната среда и водите е освободена Славея Стоянова, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Това е станало по нейно желание, уточниха лаконично от кабинета, но не и какви са причините.

Стоянова беше назначена преди по-малко от месец - на 1 юни, след като дотогавашният зам.-министър Красимир Живков беше уволнен. А това се случи, след като той беше задържан заедно с бизнесмените Пламен и Атанас Бобокови и обвинен за участие заедно с тях и още няколко души в организирана престъпна група за незаконен внос на опасни отпадъци.

Съдът остави в ареста Живков и Атанас Бобоков и пусна под гаранция от 1 млн. лева Пламен Бобоков. Изненадващо обаче вчера и той беше арестуван, въпреки че гаранцията му е платена. Според прокуратурата това не е станало в срок, но защитата отрича това. По-късно днес съдът ще реши дали да го остави в ареста, както настоя обвинението.

Славея Стоянова

Снимка: МОСВ

Славея Стоянова е магистър на биологичните науки в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". От 2015 година до назначаването й за зам.-министър тя е заемала длъжността директор на дирекция "Управление на отпадъците и опазване на почвите" в Министерството на околната среда и водите. Преди това е била главен експерт в същата дирекция.