Премиерът Бойко Борисов заяви, че няма коментар по въпроса за апартамента, в който от години безплатно живее министърът на финансите Владислав Горанов.

Все пак Борисов каза пред журналисти в Брюксел, където е на срещата на върха за Брекзит:

"Той е голям човек. След като си го е писал в декларацията, да излезе и да обясни. Това е нашата публичност пред обществото - да си декларираш имота. Да излезе и да го обясни".

Премиерът заяви това, въпреки че още преди два дни Гораво заяви, че става дума за спекулация и уточни, че жилището му е предоставено за ползване през 2012 от негов роднина, който е и кръстник на двете му деца и на самия него. Апартаментът му бил даден за безвъзмездно ползване и затова не е плащал наем. Горанов отрече апартаментът да е на братята Домусчиеви.

Самите те заявиха, че преди години са били инвеститори в сградата, но са продали всички жилища и са запазили само две офис помещения.

Междувременно главният прокурор Сотир Цацаров разпореди проверка, след като беше питан за случая в Шоуто на Слави, макар той да е известен от години.

Самият Горанов каза още, че не знае защо сега е проверката срещу него, но не изключи политическа интрига. Той беше категоричен, че не се притеснява от нищо и ако е било така, е нямало да декларира апартамента в публичната си декларация.