:Веднага ще извикаме в парламента Калин Стоянов (служебният министър на вътрешните работи - бел.ред.) да го питаме защо неговите полицаи пак бият хората, и то с жилетки на "Делта гард", написа в профила си във "Фейсбук" съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

"Пълна подкрепа за Владимир Радев - момчето със счупената челюст заради парче пица. Полицията трябва да бъде щит за невинните, а не оръжие на насилие срещу тях! Полицаите трябва да са герои, които спасяват животи, не злодеи, които ги рушат", написа още Петков.

По-рано днес главният секретар на МВР Димитър Кангалджиев обяви, че служител на Четвърто районно управление на МВР в Бургас е задържан за побоя в къмпинг "Градина" на 1 юли през нощта. Христо Петров, който е на 21 години, работи в МВР от 25 октомври миналата година. Той е патрулен полицай в в изпитателен срок. 

Скандалът, след който се стигна до счупената челюст на студента Владимир Радев, започнал след разправия за парче пица. Двама свидетели дали снимка на мъжа още в нощта на инцидента.

Полицай Христо Петров е потвърдил, че е бил на мястото на инцидента, но не е посочил да е работил като охранител в частна фирма.

Той е задържан за 24 часа. Ще бъде искан постоянния му арест, а случаят е докладван на прокуратурата. Първоначално в МВР е била подадена информация, че вероятният извършител на побоя е надзирател от близкото затворническо общежитие в Дебелт. Тази версия не е била потвърдена, каза главният секретар.

След това е проверена информация, че извършителят може да е служител на МВР. Така преди четири дни е станало ясно, че става дума униформен от вътрешното ведомство, обясни по-рано главният секретар на МВР.