Да се засили готовността на болниците и цялата здравна система за възможно най-тежката ситуация относно разпространение на коронавируса у нас. Затова са разговаряли министър-председателят Бойко Борисов по време на работна среща с Националния оперативен щаб.

На срещата е обсъдена актуалната епидемична обстановка с разпространението на COVID-19 у нас и мерките за поддържане на готовността на болниците да приемат и лекуват пациенти с новия вирус.

"Засилваме готовността на болниците за лечение на българите с коронавирус. Трябва да свикнем да живеем с новата болест и да сме подготвени за възможно най-тежкото развитие на ситуацията", заяви по време на срещата министър-председателят Бойко Борисов.

Премиерът разпореди на здравния министър Кирил Ананиев и на Щаба да продължат изключително внимателно да следят и анализират данните на заболеваемостта у нас. 

"Целта е да имаме възможно най-добра реакция на здравната ни система за опазване на здравето и живота на българските граждани", каза премиерът.

На разговора присъстваха също министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, министърът на финансите Владислав Горанов и министърът на икономиката Емил Караниколов.