Сценаристът Тошко Йорданов и още няколко души от екипа на Слави Трифонов подадоха днес в Софийски градски съд документи за регистриране на партията му "Няма такава държава". В папките са събрани над 3700 подписа. Те заявиха, че все още е твърде рано да кажат каква ще бъде политиката на партията, а за всяко нейно решение щели да информират.

На въпрос ще се коалират ли с Мая Манолова, която беше първият гост в предаването на Йорданов по новата телевизия на Трифонов - "7/8", сценаристът отговори, че все още е рано за подобни въпроси. Той обясни, че са поканили бившия омбудсман, тъй като е била втора на вота в София, а спечелилата кметското място в София Йорданка Фандъкова вече се е изявила по редица медии. Самата Манолова даде да се разбере, че ще остане в политиката, но отказа каже подробности. Смята се обаче, че подготвя нов политически проект.

Очаква се съдът да се произнесе по регистрацията на "Няма такава държава", като срокът е около месец и половина според Закона за политическите партии.

Вчера телевизията на Слави Трифонов тръгна с първото му ново вечерно шоу, след като спря "Шоуто на Слави", което се излъчва дълги години по bTV. В предаването по "7/8ТV" той раздаде чрез томбола част от подаръците, които е получавал от известни гости, начело с луксозен мерцедес, който беше спечелен от мъж, роден през 1970 г.