Депутатът от ГЕРБ Пламен Нунев ще оглави Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред. Това съобщи заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов пред журналисти. 

Той оваканти депутатското си място преди 2 часа и половина, след което проведе срещи с всички лидери на парламентарни групи. Имал намерение да види и Корнелия Нинова, но тя не идвала на работа.

"Нека да гледаме сериозно на политиката и призовавам БСП просто да спрем с този популизъм. Мястото на народния представител е тук. Дори да не ти се приемат текстовете, ти трябва да ги защитаваш, да даваш своите аргументи и тогава вече да можеш да изпълняваш функциите като такъв. Много е лесно да си само като посетителска група в българския парламент, при положение, че си народен представител. Не знам как обясняват позициите си пред своите избиратели. Не искам лошото, за която и да е било политическа сила, искам всички да бъдем достатъчно отговорни. Това, което направих, го направих само и единствено, воден от интереса на държавата, на нашата политическа сила ГЕРБ и за стабилността", заяви Цветанов

Досега Пламен Нунев бе член на Вътрешна комисия и заместник-председател на Комисията за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специалните разузнавателни средства и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения. Той е избран от листата на ГЕРБ в 19-ти Многомандатен избирателен район - Русе.