Тежък упрек имам към ГЕРБ заради отказа от българската десница. Позволиха служебното правителство и партиите, които стоят зад него, да се наричат алтернатива, а това са българската левица и нейният поход към властта, каза бившият министър на здравеопазването и лидер на партия КОД д-р Петър Москов по bTV.

Според него отново наблюдаваме задкулисие: "Онова влияние на комунистически ДС-арски фамилии, които седят зад политическия живот на държавата, ни показват поредния, който да мразим и поредния спасител", заяви Москов.

Той обяви и че КОД (Консервативно обединение на десницата) ще търсят коалиция, но няма да е с ВМРО, защото, въпреки многото сходни позиции, не искат да се коалират с "Воля" и "Атака".

"Ние считаме, че парламент със същото статукво като предишния ще има същия резултат. Трябва промяна с нова енергия на десницата", каза Москов.

Преди две седмици лидерът на ВМРО обяви, че започва преговори за коалиция с НФСБ и КОД за предстоящите предсрочни парламентарни избори на 11 юли. Сигнали за обединение дадоха от НФСБ и "Воля", а от "Атака" заявиха, че са готови за коалиране с всяка формация, която приеме тяхната програма - Южен поток и АЕЦ Белене да бъдат възстановени, както и промяна в Закона за референдумите, за да има допитване до всеки важен въпрос.

Москов коментира и "зелените коридори", като ги нарече "по-скоро работещи", но препоръча да не се добавят постоянно нови елементи и ако това се случва да е през информационната система.

Москов обясни, че приоритетното ваксиниране на хора над 60 години трябва да мине именно през системата, за да не се получават недоразумения.