Финансовият министър, вицепремиерът на България не може да говори така, заяви бившият енергиен министър Петър Димитров, сега депутат от Коалиция за България, предаде  БГНЕС.
Димитров опроверга обвиненията на Дянков пред в. "Труд", че 400 млн. лева са се изпарили през АЕЦ „Белене“. Според финансовия министър тези пари са дадени за създаване на съвместно предприятие между НЕК и руската фирма, която отговаря за проекта за централата.
Първо, не става дума за 400, а за 300 милиона лева, а и те не са се изпарили, а са платени от НЕК на  "Атомстройекспорт" за поръчване на ядрените реактори и
оборудването с дълъг срок на изработка, заяви той. Димитров отбеляза, че именно от тези реактори зависи кога ще бъде завършена "Белене". 
Това е нещо толкова прозрачно, лесно проверимо и доказуемо, че съм изненадан от думите на Симеон Дянков, каза Димитров, цитиран от БТА.
По повод заявленията, че харченето на парите е станало без санкцията на финансовия министър, Димитров каза, че подобна стъпка не може да се предприеме, без да се обсъди на заседание на Министерския съвет, като съответно има и финансовата обосновка от МФ.
„Изпаряване е, когато се сложи вода на огън и не остане нищо от нея, а тук е останало поръчаното оборудване в Русия“, заяви Димитров.
Междувременно в парламента, по време на парламентарния контрол, Симеон Дянков влезе в остра словесна престрелка с депутатите от БСП и бивши министри Меглена Плугчиева и Михаил Миков. С Плугчиева той влезе в спор за политиката в горския сектор, а с Миков за наследството на предишното правителство.