Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти при откриването на строителния хипермаркет на австрийската верига "Баумакс" в столицата, съобщи БГНЕС.
След управлението на Станишев се очаква в края на годината България да има пасив от около 3 млрд. лева. Към момента той е около 600 млн. лева, каза Борисов. Откъде да взема средства, за да повиша заплатите и пенсиите, попита риторично Борисов, при толкова голям пасив.
„Станишев нито е пророк, нито е малоумен, просто знае, че към юли държавата е била във фалит“, каза Борисов в отговор на твърденията на бившия премиер, че новото правителство ще замрази заплатите и пенсиите.
" Следващата година ако заработи икономиката, България излезе от кризата и върне доверието на Брюксел, тогава ще може да се говори за повишаване на пенсии и заплати", обясни Борисов и добави: „Хората ако искат, да ме разберат“. В началото на следващия месец основните министри в кабинета „Борисов“ ще заминат за преговори с ЕК и срещи с Европейски парламент относно оценките за съответствие на оперативните програми. Ако искат отново страната ни да е най-корумпираната и бедна държава, и ако искат да се върне тройната коалиция, да не ни връщат парите, каза Борисов относно европейските партньори.
На въпрос дали има яснота кои ще са новите изпълнителни директори на НЕК, Борисов заяви, че има яснота за всичко. Новият директор на АЕЦ "Козлодуй“ ще бъде отговарящият за V и VI реактор на централата до този момент, заяви още премиерът. 
Вижте видео