Стана ясен кандидатът за вицепрезидент на Валери Симеонов - това е Цветан Манчев, който е и лидер на "БДС-Радикали", присъединила се към патриотичната коалиция.

Вицепрезидентът Цветан Манчев беше представен като медиатор и член на Атлантическия клуб, а зам.-председателят на НФСБ Борис Ячев отбеляза, Манчев имал множество квалификации, сред които търговска и семейна медиация. Завършил е Тракийския университет в Стара Загора.

Kандидатите ни са достойни хора, които носят у себе си любовта към България. Това заявиха от "Патриотичен фронт" при представянето на своята кандидатпрезидентска двойка.

"Смятаме, че с господин Манчев можем да поемем отговорността, която се възлага от Конституцията и евентуално от избирателите, за да работим за единството на нацията, така, както се изисква от Конституцията. Смятаме, че можем да бъдем един сериозен коректив на изпълнителната и законодателната власт. И смятаме, че достойно можем да представляваме и да защитаваме суверенитета и достойнството на България в международен план", казват още от коалицията.

"Ние направихме всичко възможно, преди да бъдат издигнати кандидатури, да поканим нашите бивши партньори. За съжаление нашата покана не беше приета. Ние последни си заявихме решението, изчаквайки, но те се регистрираха самостоятелно много по-рано", заяви кандидат-президентът Валери Симеонов и продължи:

"Което не означава, че ние няма да работим за широко патриотично обединение. Защото като няма патриоти, в Народното събрание е масово бездействие. Трябва да има патриоти в парламента".

От "Патриотичен фронт" направиха заявка за обединение на патриотичния електорат. Според Симеонов той наброява около 600 000 души и следва да има свой президент.

кандидатът за вицепрезидент на ПФ Цветан Манчев

Снимка: BulFoto

Оценката ни за мандата на президента Румен Радев не е положителна, подчерта Валери Симеонов и обясни, че първият период от управлението на държавния глава бил от 2017 г. до изборите за 45-ото НС и се характеризирал с пасивност.

Прави лошо впечатление, че след това Радев се дистанцира от служебните правителства, които той назначи, а кабинета на Стефан Янев има дефицити, допълни лидерът на НФСБ.

Снимка: BulFoto

Според Валери Симеонов НФСБ и "Патриотичният фронт" имат основание да претендират за президентския пост предвид постиженията, които са постигнали в парламента и изпълнителната власт.

Снимка: BulFoto