„Днес, с решение на Министерски съвет беше прието постановление за отпускане на крупна сума – 100 млн. лв. от бюджета, за рехабилитация, ремонт, реконструкция на републиканските пътища на територията на страната, осигуряване на тяхната безопасност и сигурност“, заяви Нанков след правителственото заседание.
 
По думите му вече се прави обективен анализ кои са отсечките с най-неотложни ремонтни дейности, които още в рамките на тази есен трябва да се извършат.

Сред обектите, към които ще бъдат насочени средствата, са Околовръстният път на София - между отсечката на Ботевградско шосе и магистрала "Тракия", като ремонтите ще започнат от днес.

"Ресурс ще бъде насочен и към изхода на столицата в посока Перник - от Княжево през Владая до пътния възел на магистрала "Люлин" преди Перник. Там се предвижда пълна рехабилитация на участъка и изграждане на светофарни уредби за реверсивно движение в пиковите часове - във вечерните часове в посока Перник, а през сутрешните - в посока София, ще има по две ленти. Такава ще е организацията на движението и в петък, и в неделя", допълни министърът.

Средства ще бъдат насочени и за рехабилитация на пътя Варна - Златни пясъци, който е в изключително тежко състояние, с активни свлачищни процеси.
В отговор на въпрос Нанков уточни, че ще се прави преместване на свлачището и рехабилитация на алтернативната пътна отсечка без укрепване на свлачището над Трифон Зарезан, защото само за него са нужни минимум 60 млн. лева.

Ще се работи и по пътни отсечки в Северна България, които се нуждаят от неотложен ремонт.