Това обясни той на среща с тютюнопроизводителите от Гоцеделчевския регион, провокиран от въпрос кой ще ходи по магистралите, които строи, като повечето българи са напуснали пределите на родината, предаде „Фокус”.
Повод за посещението на министър-председателя и земеделския министър Мирослав Найденов бяха преведените близо 35 милиона лева субсидии на над 30 хиляди бенефициенти.

Премиерът репликира още: "На Станишев приказките за светло бъдеще ми е омръзнало да ги слушам". 
Наскоро той даде идея студентите държавна поръчка да бъдат задължени да работят у нас.

Борисов подчерта днес още, че ако всяко правителство е правило по една магистрала, сега нямаше да има нужда да се строи.

"Юли започваме двата лота на "Струма", 2014-а края ще приключим Кресненското дефиле и автомагистрала "Струма". Магистрала "Тракия" ще е готова догодина юни и до средата на следващата година ще приключи пътят Ботевград – Враца, Дупница-Ихтиман и магистрала „Хемус”, "Дунав мост 2" излиза догодина", каза министър-председателят.

Той уточни, че си е поставил за цел всяка година да прави по една магистрала. Относно въпроси на жителите кога ще бъдат оправени пътищата в Гоцеделчевско, Борисов заяви, че те ще попаднат в програмата 2014-2020 г.
Той допълни, че догодина ще бъде готово метрото в София с над 10 000 паркоместа и ще бъде завършена изцяло "Тракия".
Това да направя, после ще кажете "Добре, че беше той да го направи". В момента закопаваме милиони под земята, за да правим канализации, върху които да градим магистрали и пътища", добави Борисов.

Той каза още, че през юни ще започне изграждането на последните два лота на АМ „Марица”. От София до Истанбул ще се ходи по магистрала, каза премиерът. Той запита жителите "като сте червена община, защо не сте си оправили пътищата досега".
По думите му стана ясно, че за Гоцеделчевския регион ще бъде изграден четирилентов път и тогава от Симитли до Гоце Делчев ще се стига за 40 минути. Ще направя пътищата и съм сигурен, че ще ходите по тях, заяви той.

"Искаме да оправим, и тютюна, и пътя, и здравеопазването, и театрите, много неща, парите трябва да се местят в зависимост там, където е необходимо, днес сме превели 35 млн. на тютюнопроизводителите и не казваме, че няма пари, изцеждаме и раздаваме по секторите", каза още Борисов. 

По думите му, управляващите не прилагат двоен стандарт за кметовете от други партии, въпреки че предстои предизборна битка, предаде БНТ.
В коментар за изборите, той обясни, че до 25 септември всички кметове са равни, а след това "ще се мразим един месец".

"Плакал съм в задръстване в Германия, когато тя е изграждала своята магистрална мрежа. Тя е имала 20 г. да изгради перфектна мрежа, а България ще го направи за 10", обеща по-рано днес министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев.